תהליך סריקת נגטיבים – איך זה עובד שלב אחר שלב?

זוכרים שפעם היינו יוצאים לטיולים משפחתיים, מסעות בצופים, טרקים בדרום אמריקה של אחרי הצבא עם מצלמה ופילים. היינו רוכשים כמה קופסאות של פילים על כל מקרה שלא יהיה ובכל לחיצה על כפתור המצלמה מתפללים שהתמונה תצא טוב. אז לא הייתה אפשרות לערוך את התמונה בזמן אמת, להוסיף אור או להוריד, לטשטש, להסיר עיניים אדומות ועוד…

אותן תמונות היו נאגרות בתוך סליל השקופיות ואז אחרי הטיול, החוויה או לא משנה מה צילמנו, היינו מגיעים לחנות הצילום ומפתחים את הסליל. היום, אף אחד כמעט כבר לא עושה שימוש במצלמות הללו שכן הן נחשבות לישנות מבחינה טכנולוגית וגם התמונה יוצאת פחות חדה. עם תהליך של סריקת נגטיבים, אפשר לשמור את כל התמונות שצילמנו פעם בפורמט דיגיטלי על גבי המחשב וכך הזיכרונות נשארים איתנו לנצח. אחר כך, ניתן יהיה להחליט כבר מה בא לנו לעשות עם התמונות, אבל מה שלא יהיה, יש לנו אותן.

סריקת תמונות ושקופיות

מדוע כדאי לבצע סריקת שקופיות?

השקופיות הללו נהרסות כתוצאה מנזקי הזמן, במגע עם האוויר ועם השמש.  הן נפגעות בקלות מסריטות ומאבק. אז נכון שאנחנו לא עושים שימוש בשקופיות עצמן, אך כן כדאי לבצע סריקה של אותן שקופיות כי הרי התמונות הללו הן למעשה הזכרונות הכי יפים שלנו מכל הזמנים. אז איך זה בעצם עובד?

  1. איסוף הנגטיבים – עליכם לאסוף את הנגטיבים ולהביא אותם למעבדה המתמחה בביצוע סריקת שקופיות והמרתן לקובץ דיגיטלי.
  2. הכנת הנגטיבים – במעבד מבצעים מיון של סוגי הסרטים לפי הסריקה שעומדים לבצע.
  3. סריקת נגטיבים – הסריקה מתבצעת בעזרת ציוד סריקה ייחודי וברזולוציה מתאימה.
  4. עריכת התמונות המתקבלות – ניתן לבצע תיקונים ושינויים בתמונות על פי הצורך. להפוך את התמונות לבהירות או כהות יותר, להדגיש צבעים מסוימים בתמונה, לחתוך את התמונה כמו שצריך ועוד.
  5. צריבה דיגיטלית – ניתן לשמור את התמונות על גבי DVD. בנוסף, ניתן לשמור את התמונות שעברו סריקה בענן וכך לא משנה מה, תמיד התמונות יישארו מגובות.

לסיכום, אם יש לכם תמונות הנמצאות על גבי נגטיבים, בצעו המרת שקופיות ותנצרו את הרגעים הכי יפים שלכם, לנצח.

logo