ניקוי שטיחים – כך עושים את זה נכון

חיפוי רצפה מרהיב עין ונעים למגע עשוי צמר, כותנה או סינטטי הוא תמיד תוספת מבורכת לכל חדר. על-מנת שהתוספת תהיה אכן נעימה לעין ומחממת לב, חשוב לשמור עליה נקייה – לפניכם מספר טיפים חשובים לניקוי שטיחים.

  1. כמה שפחות חבטות

בעבר היה נפוץ המנהג של לחבוט בשטיח על מנת להוציא ממנו את כל הלכלוך, וכל נשות השכונה היו מתאספות בנקודה שנבחרה לשם כך וחובטות במרץ. כיום הגישה הרווחת היא שחבטות רבות מדי עלולות להזיק, שכן הן גורמות למתיחתם של החוטים.

  1. להימנע מהברשות

גם הברשה – כולל באמצעות מברשות עדינות – עלולה לגרום לנזק של ממש ובפרט לגרום לסיבים של אותם שטיחים עדינים לשנות כיוון.

בהתאם, ההמלצה היא להימנע מהברשות, שגם פוגמות באסתטיקה וגם עלולות לגרום לשחיקה מואצת.

  1. שואב אבק? לא בעוצמה מרבית!

ישראל היא מדינה רוויית אבק וחול, ובשנים האחרונות אף התגברה משמעותית תדירות הימים שבהם אנחנו סובלים מאובך של ממש, שכמובן נכנס גם לבתים שלנו.

בהתאם נפוץ מאוד השימוש בשואב אבק, וכמובן שחשוב לעשות זאת – אבק הוא לא רק מפגע אסתטי אלא גם סכנה בריאותית – אבל כששואבים שטיח מומלץ לעשות זאת בעוצמה בינונית ולא מקסימלית, לא להשאיר אותו זמן רב מדי באזור ספציפית וכן רצוי להימנע משאיבת הפרנזים העדינים מטבעם.

כל הפעולות הנ"ל עלולות להזיק לסיבים ואף ליצור קרחות מקומיות.

  1. כדאי לאוורר שטיחים בשמש

חבטות אמנם כאמור אינן מומלצות, אבל אחת לחודשיים שלושה כדאי לתלות את השטיח הפוך בשמש, כך שקרדית האבק תצא ממנו ובאופן כללי הוא יתאוורר. השמש גם תייבש את הלחות שאצורה בין הסיבים ועלולה להזיק להם.

  1. להפוך את השטיח ולדרוך עליו במשך מספר ימים

פעולה נוספת שתורמת להוצאת לכלוכים עיקשים היא הפיכתם של שטיחים (כך שיהיו עם הפנים כלפי הרצפה) ודריכה עליהם במשך מספר ימים. לאחר מכן יש לנקות היטב את הרצפה.

כשמחזירים את השטיח כך שהפנים שלו יהיו שוב כלפי מעלה, כדאי לא להניח אותו כפי שהיה אלא להפוך אותו מבחינת שמאל-ימין. בדרך זו כל האזורים שלו יתאפיינו בשחיקה אחידה ולא יהיה מקטע שסובל משחיקת יתר.

logo